20 st bullar
Ingredienser
50 g jäst
100 g Smör
2,5 dl Mjölk
1 dl strösocker
1 ägg
0,5 tsk salt
9 dl vetemjöl, 540 g
1,5 tsk kardemumma
fyllning:
100 g rumsvarmt Smör
1,5 msk vaniljsocker
1,5dl florsocker
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37°. Häll över jästen och rör tills den löst sig.Tillsätt socker, ägg, salt, vetemjöl och kardemumma. Arbeta degen tills den är smidig. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 60 minuter.
Blanda till fyllningen och klicka ut den på ett bakplåtspapper i 20 små högar. Lägg in i frysen medan degen jäser. Knåda degen lätt och dela i 20 bitar. Forma till bollar och lägg i bullformar. Gör ett hål i mitten av varje bulle och stoppa ner den frysta fyllningen. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Grädda i ca 8 minuter i mitten av ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar