Som pricken över i:et rymmer dessa samskiga muffins en smetig vanlijkräm.
Ca 15 st
Vaniljkräm
1 äggula
2 msk strösocker
1,5 msk vetemjöl
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
Muffins
125g smör
75g mörk blockchoklad
2 ägg
1,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Börja med vaniljkrämen. Vispa äggula och socker så vitt och pösigt du kan. Blanda mjöl och mjölk och blanda ner i äggsmeten. Låt det hela koka upp och koka därefter på svag värme en liten stund tills smeten tjocknar. Kyl omedelbart kastrullen i kallt vatten under omrörning. Smaka av med vaniljsockret.
Smält smöret till muffinssmeten i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i mindre bitar och låt smälta i smöret. Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner chokladsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta i smeten.
Klicka ut smeten i muffinsformar. Gör ett litet hål i smeten och fyll på med en tesked vaniljkräm i varje muffins.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 10-15 minuter.
2 kommentarer:
Åhh lät jäkla gott! Tur det inte var ngn bild för då hade man nog blivit extra sugen..!
Mm.. låter gott och charmigt. Får testas här i hemmet!
Skicka en kommentar