Utgiven 1953.
Leverbiff i sur grädde
4 port
Till panering:
1/2 kg nöt eller kalvlever
2msk vetemjöl
Till stekning:
Salt, vitpeppar
1 1/2 msk smör
2-3 dl sur grädde
Till garnering:
Knaprigt stekt bacon i strimlor
Skölj levern, låt den rinna av och skär den i cenitmetertjocka skivor. Blanda mjöl,salt och peppar och klappa in skivorna i blandningen. Bryn leverskivorna i välbrynt smör i en het stekpanna och späd med sur grädde. Låt levern småkoka i 5-6 min och smaksätt såsen väl. Lägg upp leverbitarna på hett serveringsfat och slå över såsen.Lätt stimlorna av knaprigt stekt bacon över leverbiffarna och servera nykokt potatis till.
Jag tror inte Pappan blir så nöjd om han hittar detta i sin matlåda.... Framför allt den sura grädden..
1 kommentar:
"Att syra grädde (liksom mjölk) är en gammal konserveringsmetod. Mjölksyrebakterier tillsätts grädde vavid sur grädde, gräddfil, crème fraiche, smetana (ryskt) o.d. erhålles."
Alltså det är inte gammal sur grädde du ska använda ;-)
Skicka en kommentar