onsdag, juni 17

Onsdag

Började dagen med att planka in på Glimmingehus. En medeltidsborg med anor från 1500 talet. Synd bara att inte den översta våningen i borgen var öppen för besökare... Men det var intressant ändå.





Vidare mot Kivik. Stannade till innan musteriet på ett Café för att få i oss lite lunch innan. Efter lite språkförvirringar när vi höll på att få paj i stället för smörgås (visste tydligen inte vad en macka var, hon trodde vi menade äppelpaj.....) så fick vi till slut en väldigt god macka. När alla var mätta och glada så löste vi in oss på Äpplets hus. Intressant upplevelse, har alltid viljat gå in där och kolla och nu är det gjort. Lite tråkigt bara att man inte fick gå in i den riktiga fabriken... Var ju riktigta maskiner och allt men det var ju bara konstgjort enkom för visning. Samma flaskor gick runt, runt, runt.. Men resultatet är desamma. Sedan vidare ut i äppelgården. Där hade de 70 olika sorters äpplen! Vidare mot lusthuset där vi fick smaka på äppelmust av årets skörd. Å cider. Det var så gott att vi gatt in och proviantera i fabriksbutiken. Nu kan vi ha mustprovning i en vecka tror jag... =)






På väg hem stannade vi till i Simrishamn för att handla. Körde vidare mot glassbaren i Skillinge. Väldigt god glass. Himmelskt god enligt reklamen. Det stämmer.





Hade tänkt hinna med att bada idag, men efter vi var klara med vår utflykt var klockan 6 å då var ingen av oss intresserade av att ta ett dopp. Blev att gå en långpromenad istället. Vi gick till Dag Hammarskjölds Backåkra och runt det. Över taggtrådsstängsel och genom kohagar. Vilken tur att vi har en offroad barnvagn.





Efter vi hade bränt alla dessa kalorier på denna långpromenad så tog vi igen dem med råge när vi fikade kaffe och kladdkaka. Sedan lite mustprövning. Tant I hade även köpt lite tomatjuice... Det sker nog aldrig mer. Fy faaaaaaan så vämjelit det var. Som att dricka passerade tomater.



Imorgon blir det Danmark.

OVER AND OUT.

Inga kommentarer:

Välkommen!

Trevligt att just du tittar in på vår sida.
Den här bloggen handlar om vår lilla familj som består av pappa Erik, mamma Yvonne och våra barn Arvid och Oskar. Hoppas du hittar någon intressant läsning här hos oss!

Bloggintresserade